Etichete

joi, 23 ianuarie 2014

Unghii pentru mirese !!!

Buna domnisoarelor !  Pentru acele domnisoare care doresc sa se casatoreasca,am pregatit o serie de imagini cu diverse modele de unghii si diferite forme,pentru voi,viitoarele mirese.
Stiu ca nici la acest capitol nu este usor fiindca trebuie sa tinem cont de unele detalii in alegerea manichiurei care variaza in functie de machiaj,rochita,accesorii si asmd...bineinteles ca trebuie sa tinem cont,de exemplu,daca alegem o rochita oarecum simpla,cu siguranta putem sa indraznim la un model pentru manichiura putin mai sofisticat sau un machiaj mai mult decat natural.
Mai stiu ca,gusturile nu se discuta ! Dar oricare este alegerea voastra sper sa fie una gandita bine si ma bucur pentru toate si va doresc o nunta macar cum ati visat ! Pupici

duminică, 12 ianuarie 2014

Onicofagia - de ce ne roadem unghiile?

                          Onicofagia un obicei periculos !

Onicofagia sau tendinta de a roade continuu unghiile, este un gest nervos, o forma de exprimare a agresivitatii si anxietatii de moment, care, repetata, poate deveni obisnuinta.
Care sunt persoanele care isi rod unghiile?

Pericolele onicofagieiOnicofagia nu este doar un aspect inestetic neplacut, ci poate genera chiar infectii extrem de grave, ca urmare a inghitirii franturilor de unghii pline de microbi, obicei periculos pentru sanatatea dintilor si care poate provoca infectii locale, dar si afectiuni ale ficatului.


Daca acest obicei se prelungeste, unghiile devin tot mai moi si casante si vor avea un aspect neplacut, vor fi inconjurate de leziuni, uneori sangerande, poate provoca inclusiv deteriorarea smaltului dintilor.

Pentru a impiedica manifestarea onicofagiei se incearca aflarea sursei de stres care determina acest comportament si atentie fata de sentimentele copilului


Specialistii descriu persoanele care isi rod unghiile (onicofagi) ca fiind:
  • Persoane hiperactive, nervoase, autoritare, instabile emotional;
  • Care nu isi pot exterioriza sentimentele, anxioase;
  • Care se retrag din viata sociala: indiferenta aparenta;
  • Care refuza permenent: neascultatori, dificultate in a-l asculta pe celalalt si de a memora ordinele primite.
La copii care isi rod unghiile s-au observat niste caracteristici comune care determina aparitia acestui tic nervos:
  • Relatii incordate intre parintii: divort, infidelitate etc;
  • Absenta neexplicata sau greu acceptata de catre copil a unui parinte;
  • Dificultati in a comunica cu parintii sau cu bunicii;
  • Comportament neadecvat al parintilor (aplicarea de corectii prin umilire sau bataie)
  • Rivalitati intre frati;
  • Probleme legate de mediul de invatamant: presiune excesiva din partea profesorilor, frica de examene etc;
  • Situatii stresante
Cum sa nu-ti mai rozi unghiile
La cea mai mica neliniste iti rozi unghiile, dar nu poti renunta la acest tic? Iata cateva trucuri prin care poti scapa de neplacutul gest de a-ti roade unghiile:
Oja amara: este la fel ca o oja obisnuita numai ca are un gust dezgustator. Acest produs se gaseste la farmacie.
Unghii false : mergi intr-un salon de infrumusetare si opteaza pentru cea mai speciala manichiura . Cu siguranta nu te vei atinge de unghiile false cand vei vedea cat de bine arata si cat de mult au costat.
Pansament: daca ai doar anumite unghii pe care le rozi permanent, aplica un pansament deasupra lor.
Guma de mestecat: mestecatul gumei este o metoda simpla si placuta totodata de a scapa de onicofagie . In plus, vei scapa de stresul acumulat la serviciu sau in trafic.
Solutie amara: tamponeaza unghiile cu o solutie amara, cum este ceaiul de pelin

UNGHII ACRILICE PAS CU PAS !

                       UNGHII ACRILICE pas cu pas

Buna dragele mele, astazi va voi scrie pasii pentru realizare unei manichiuri de unghii acrilice. Acrilul se poate aplica atat pe unghia naturala cat si pe o extensie, fie ea tips sau sablon.   Urmariti pasii cu atentie !

             
1 )  Manichiurista se va spăla pe mâini cu un  Antibacterian.
2) Se dezinfectează ustensilele de lucru şi mâinile clientei cu  o Soluţie de Igienizare.
3) Se aplică Dizolvantul pentru cuticule(nu in toate cazurile). Cu ajutorul unui băţ de portocal sau a unei pensule pentru îndepărtarea cuticulelor, se lucrează cuticulele.
4) Se pileşte unghia pentru a se deschide canalele longitudinale ale unghiei şi pentru a îndepărta mecanic sebumul, astfel încât produsul să adere mai bine. Pilirea se realizează cu un buffer( se poate realiza si cu pila electrica )
5) După pilire se curata unghia de praf, se aplică pe unghie lichidul Primer, Primer-ul degresează chimic unghia naturală.  

Daca suneti incepatoare va recomand sa incepeti sa practicati utilizand pentru inceput tipsurile.

SELECTAM TIPSURILE : Se selectează tipsul potrivit, astfel încât să se potrivească perfect cu părţile laterale ale unghiei şi să acopere 1/3 din unghia naturală. Se lipeşte tipsul pe unghie cu adeziv. Se scurtează tipsul cu ghilotina de tipsuri. Se aplică Diluat pentru tipsuri peste linia de unire dintre unghie şi tips, cu ajutorul unui beţişor cu vată. Astfel, pilirea se va face mai uşor. De asemenea, permite îndepărtarea excesului de adeziv. Pilirea se realizează cu o pila de120/240.

1) Dupa ce unghia noastra este pregatita,punem intr-un paharel putin lichid monomer iar apoi cu pensula pentru unghii acrilice vom incepe procesul.
2) Introducem pensula in monomer iar apoi in pulberea acrilica,depozitati biluta pe unghie si incepeti sa construiti unghia intr-un strat subtire,se usuca repede,deci trebuie sa fiti putin rapide in miscari.
3)Dupa ce ati terminat incepeti procesul de pilire cu o pila groasa sau cu o pila electrica pana cand unghia este perfecta.
4)Curatati unghiile de parf iar apoi incepeti procesul de lacuire sau decorarea dupa placerea clientei.
5)La final puteti sa aplicati un strat de gel uv finish si sa lasati 2 minute la lampa,dupa uscare apilcati ulei de cuticule cu masaj.
               CAM ATAT,SPER CA V-AM AJUTAT !!!
daca aveti nelamuriri sau intrebari, imi puteti scrie.

UNGHII DE GEL,instructiuni pas cu pas !!!

                                  UNGHII DE GEL uv instructiuni

1 )  Manichiurista se va spăla pe mâini cu un  Antibacterian.
2) Se dezinfectează ustensilele de lucru şi mâinile clientei cu  o Soluţie de Igienizare.
3) Se aplică Dizolvantul pentru cuticule(nu in toate cazurile). Cu ajutorul unui băţ de portocal sau a unei pensule pentru îndepărtarea cuticulelor, se lucrează cuticulele.
4) Se pileşte unghia pentru a se deschide canalele longitudinale ale unghiei şi pentru a îndepărta mecanic sebumul, astfel încât produsul să adere mai bine. Pilirea se realizează cu un buffer( se poate realiza si cu pila electrica )
5) După pilire se curata unghia de praf, se aplică pe unghie lichidul Primer, Primer-ul degresează chimic unghia naturală.  
 
Unghiile se pot construi:
 
Cu tipsuri:
 Se selectează tipsul potrivit, astfel încât să se potrivească perfect cu părţile laterale ale unghiei şi să acopere 1/3 din unghia naturală. Se lipeşte tipsul pe unghie cu adeziv. Se scurtează tipsul cu ghilotina de tipsuri. Se aplică Diluat pentru tipsuri peste linia de unire dintre unghie şi tips, cu ajutorul unui beţişor cu vată. Astfel, pilirea se va face mai uşor. De asemenea, permite îndepărtarea excesului de adeziv. Pilirea se realizează cu o pila de120/240.
 
 1)  Într-un păhărel se pune Soluţie pentru curăţarea pensulei, pentru a se putea curăţa pensula după aplicarea fiecărui strat de gel. Cu ajutorul Pensulei pentru gel, se ia o cantitate mică din Gelul 1 cu Primer şi se aplică pe unghie cu o mişcare în cruce, pentru a sigila unghia naturală şi tipsul.
Se distribuie produsul dinspre părţile laterale înspre marginea liberă şi se finisează cu o mişcare dinspre cuticulă spre marginea liberă. Se lasă la uscat timp de 2 minute în lampa UV.
 
2)  Se va lua o cantitate mai mare  de Gel  , pentru a da volum unghiei. Întreaga cantitate de produs se aplică pe marginea liberă şi apoi se distribuie pe toată unghia cu mişcări circulare, în sensul acelor de ceasornic. Se lasă la uscat timp de 2 minute în lampa UV, iar apoi stergeti unghia cu un servetel.
 
3)  Se pileşte unghia cu pila de 240/320 iar aopi  se aplică lac de unghii sau se decorează unghiile după gustul clientei .
4)  După încheierea acestui timp, se finisează unghia cu Gel de finisare şi se şterge cu un şerveţel.
5)  Se aplică ulei pentru cuticule sensibile, pe cuticule şi pe părţile laterale ale unghiei, pentru a le hidrata. Se efectuează un masaj uşor, până la absorbţia completă.
6)  Clienta va fi rugată să se spele pe mâini, pentru a elimina complet praful rezultat în urma pilirii.
7)  Clientei îi va fi recomandat să utilizeze zilnic Ulei pentru cuticule deshidratate sau sensibile, pentru întreţinere.
8) Se recomandă întreţinerea (umplerea) la fiecare aproximativ 20 de zile.

  LUCRURI IMPORTANTE DE STIUT :Incercati sa nu atingeti cuticula cu gel pentru ca gelul se va usca iar asta va duce la ridicare unghiei si in timp va cadea. Folositi un bat de bambus pentru a curata cuticulele.
Nu atingeti unghia deloc dupa ce ati inceput sa  o pregatiti.
Procesul de pilire si indepartarea pieli moarte se face si pe partile laterale ale  unghiei  .
             DACA AVETI NELAMURIRI , IMI PUTETI SCRIE,AM SA VA RASPUND CU DRAG !
SPER CA V-AM AJUTAT !!! pupici
 

joi, 9 ianuarie 2014

MODELE BY ALEXANDRA VIOLETA (nails by Alea)

Buna fetelor ! Aceste articol este dedicat in totalitate numai pentru noi fetele...unghiutele noastre trebuie sa fie mereu ingrijite si de ce nu pictate sau lacuite,dupa placerile noastre, sper sa gasiti vreun model sa va placa. Toate modelele sunt facute de mine, atat partea tehnica cat si cea estetica ! Pasiunea asta pentru unghii am descoperito de micuta, de cand eram o fetita, visam sa am cele mai frumoase unghii, mereu imi placea sa inventez' modele noi si tot felul de decoratiuni.In timp am ajuns si eu la un salon profesional unde am ajuns cu o dorinta... sa imi pun unghii de portelan' asa se numeau pe atunci,fiindca imi doream unghiile mai perfecte si mai rezistente,de acolo a pornit totul...ma impresionat faptul ca poti avea unghii perfecte in putin timp si sa dureze pana la 2 -3 saptamani...si ce daca nu erau ale mele, daca erau perfecte ! Dupa un timp, au inceput cautarile pe site-uri specializate pt asa ceva,am inceput sa imi achizitionez produse si aparatura, fiind asta o dorinta,sa am o meserie in domeniul acesta,sa pot imbina utilul cu placutul..precizez ca iubesc arta in general.Imi doream sa pot impartasi sau macar sa pot face si altor fete ceea ce imi faceam mie. Eram deja stabilita in Spania (2010)cand am inceput sa fac primele mele unghiute facute chiar de mine (2011)apoi am si inceput sa muncesc pe contul meu si cateva saptamani am muncit si intr-un salon unde am avut ocazia sa cunosc mult mai multe lucruri si sa fiu apreciata, doar ca nu eram multumita financiar...dupa care am vrut sa fie si mai serios totul si am inceput sa fac niste cursuri de specializare(2012). Am gasit aici (Spania )un centru sepecializat in asa ceva si am inceput sa urmez pentru cateva luni cursurile de tehnicean sau protezist in unghii artificiale cat si decoratiunea lor, iar apoi am reusit sa obtin si acele diplomele care imi pot certifica si atesta cea ce fac. Sunt mandra de faptul ca de visele mele nu s-a ales praful si continui cu asta pentru ca deocamdata sunt intr-o continua dezvoltare si incerc sa ma mentin macar asa ca pana acuma. Vreau sa inchei cu un mic sfat sau o incurajare pt voi fetelor,daca aveti un vis oarecare sau sunteti talentate in asa ceva incercati sa munciti in domeniul acesta , nu lasati ce puteti face azi ,pe maine. Sustin si apreciez cand vad adevarate profesioniste in domeniul asta si ma bucur sa vad ca exista atatea persoane care dau dovada de talente artistice,de multa perseverenta si nu in ultimul rand,de multa munca.